Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Британські вчені знайшли порятунок від передчасної смерті

newsyou.info

Британські вчені знайшли порятунок від передчасної смерті

Доведено, що летальність залежить від інтенсивності витрати енергії.

Про користь фізичної активності для здоров’я відомо давно, але вчені Кембриджського університету у Великобританії довели, що серйозні навантаження дозволяють уникнути передчасної смерті.

У масштабному дослідженні взяли участь 96 тисяч осіб, дані про яких зберігаються в британському біобанку. Для того, щоб визначити, чи допомагають вправи помірної або високої інтенсивності знизити ризик передчасної смерті, добровольців змусили носити трекер, що відстежує фізичну активність.

В ході експерименту, який тривав більше трьох років, був розрахований витрата енергії (PAEE) і проведено його порівняння з самопочуттям людини. Висновки, які зробили вчені і опублікували в журналі Nature Medicine, говорять про те, що людині необхідна щоденна фізична активність. У тиждень слід приділяти 150 хвилин вправ середньої інтенсивності (швидка ходьба) або 75 хвилин вправ високої інтенсивності (бігу).

В учасників дослідження середній показник PAEE склав 40 кДж/кг/день, третина якого припадає на активність помірної інтенсивності. Протягом періоду спостереження 732 людини померли. При цьому збільшення витрати енергії будь-якої інтенсивності позитивно впливало на зниження ризику смерті.

Раніше вже було доведено, що активність помірної і високої інтенсивності приносять більше користі для здоров’я, ніж легка активність. При цьому не було встановлено прямий взаємозв’язок, чи вносить це великий внесок або надає додаткову користь.

zhenskiy.kyiv.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 апреля 2024