Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Експерти назвали надійний седан, який проїде 350 000 км

newsyou.info

Експерти назвали надійний седан, який проїде 350 000 км

Поряд зі своїм родичем Hyundai Solaris цей седан і хетчбек довгі роки були головними дійовими особами в українських таксопарках. А таксисти, як відомо, завжди прагнуть вибирати міцні та безпроблемні автомобілі.

Власники хвалять машину за чудову надійність, що потребує лише заміни розхідників та гальмівних колодок, а також місткий багажник та якісне лакофарбове покриття, тільки серйозне пошкодження якого може призвести до появи іржі.

Очевидно, це Kia Rio третього покоління. Машина стала на конвеєр у 2011 році в кузові седан, а вже у 2012-му з’явився 5-дверний хетчбек. Надійність таких автомобілів є однією з найкращих у класі. А все завдяки простим бензиновим атмосферним моторам об’ємом 1,4 та 1,6-літра потужністю 107 та 123 кінських сил відповідно, плюс «механіці» та класичній АКПП.

Конструктивно третій «Ріо» ідентичний його родичу Solaris, а отже, перейняв у нього як усі переваги, так і недоліки.

Перші полягають у високому ресурсі лінійки двигунів, яка практично не має слабких місць та може похвалитися здатністю проїжджати без серйозних проблем понад 350 000 кілометрів.

За рік до оновлення (2014-го) варіант Rio з мотором 1,6 змінив 5-швидкісну МКПП на 6-ступінчасту. Обидві трансмісії зарекомендували себе як дуже надійні, але друга вважається найбільш міцною та здатною відходити понад 350 000 кілометрів.

4-діапазонний, а також 6-швидкісний «автомат», який змінив перший під час рестайлінгу, взагалі прославилися як безвідмовні. При належному догляді вони також виходжують понад 350 000 кілометрів.

А ось із підвіскою все не так очевидно, хоча загалом серйозних проблем із нею немає. Єдиний нюанс, їзда поганими дорогами часто виводить з ладу вже на пробігах у 50 000 км передні сайлентблоки та стійки стабілізатора, а до 100 000 кілометрів доведеться провести діагностику амортизаторів та задуматися про заміну задніх сайлентблоків передніх важелів.

На сьогоднішній день знайти більш-менш живий варіант Kia Rio можна мати в кишені близько 6 500 доларів, але варто бути дуже уважним, адже на вторинному ринку зараз знаходиться безліч машин з-під таксі зі скрученими в кілька разів пробігами, які давно від’їздили весь свій ресурс .

wheel-news.com

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
26 апреля 2024