Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Японський гіперкар Aspark Owl встановив два світові рекорди швидкості для електромобілів

newsyou.info

Японський гіперкар Aspark Owl встановив два світові рекорди швидкості для електромобілів

Японська компанія Aspark оголосила одразу про два світові рекорди свого першого автомобіля – електричного гіперкара Aspark Owl: найвищої середньої швидкості на дистанції чверть милі та одній восьмій милі.

У рамках заходу Straightliners на аеродромі Елвінгтон у Йоркширі він проїхав одну восьму милі (201 метр) з середньою швидкістю 309,02 км/год, а чверть милі (402 метри) – 318,85 км/год. Результат Aspark Owl підтверджений Британською асоціацією хронометражу.

Концепт Aspark Owl дебютував на Франкфуртському автосалоні 2017 року. Серійну версію гіперкару компанія показала у листопаді 2019 року на Міжнародному автосалоні у Дубаї. На публіці Aspark Owl вперше з’явився на Salon Prive на початку цього року. Старт продажів очікується найближчими місяцями. Загалом компанія планує випустити 50 автомобілів за ціною 3,08 мільйона доларів кожен.

Aspark Owl укомплектований чотирма двигунами, сукупною потужністю 1985 к.с. Це майже вдвічі більше ніж у боліда Формули-1. Максимальний крутний момент – близько 2000 Нм доступний при 15000 об/хв. Максимальна швидкість заявлена на рівні 400 км/год.

Як кажуть у компанії, Aspark Owl – це автомобіль, який «розганяється найшвидше у світі». На італійській трасі Misano World Circuit японський гіперкар розігнався про 100 км/год за 1,72 секунди. За даними виробника Owl здатний із цим впоратися менш ніж за 1,7 секунди. Це робить його найшвидшим серійним електромобілем із допуском до доріг загального користування.

Owl оснащений «унікальним» літій-іонним акумуляторним блоком на 64 кВт•год, що забезпечує запас ходу до 450 км. «Легка» батарея та широке використання вуглецевого волокна, у тому числі для шасі, дозволило суттєво знизити масу автомобіля. Заявлена суха вага гіперкару – 1900 кг.

Серед зовнішніх особливостей Aspark Owl варто відзначити спойлер, що автоматично висувається, та цифрові камери, вбудовані в бічні дзеркала заднього виду. У салоні – всі органи управління та перемикачі на стелі.

autogeek.com.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
26 апреля 2024