Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Алерголог розповіла, які симптоми можуть вказувати на непереносимість глютену

newsyou.info

Алерголог розповіла, які симптоми можуть вказувати на непереносимість глютену

Лікар алерголог-імунолог пояснила, які симптоми допоможуть виявити наявність харчової алергії на глютен і таке захворювання, як целіакія, пов’язане з непереносимістю глютена.

За словами експерта, при харчовій алергії організм реагує досить швидко – протягом кількох хвилин чи годин після вживання продукту, що містить рослинний білок. «Симптоми алергії з’являються відразу і не мають накопичувального ефекту, що допомагає виявити її наявність»

Серед основних симптомів, що виявляються за наявності алергії на глютен, алерголог перерахувала нудоту, блювання, біль у животі, діарею, висипання на шкірі, свербіж шкіри, набряк Квінке, закладеність носа, слизові виділення з носа, напади утрудненого дихання і, в окремих випадках, анафілаксію.

Тоді як симптоматика целіакії менш очевидна. Як пояснила лікар, симптоми можуть виникати поступово та посилюватися при вживанні продуктів, що містять глютен. Целіакію можна запідозрити, наприклад, якщо дитина погано набирає вагу, у дорослої людини може відбуватися зниження маси тіла, здуття живота, сильна діарея, поганий апетит, анемія. Проте експерт уточнила, що такі симптоми можуть виявлятись і за наявності інших захворювань. Тому важливо проводити диференційну діагностику.

womanlife.kyiv.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 апреля 2024