Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Гіперчутливість до Е-добавок у продуктах може бути сильною, вважають норвезькі вчені

newsyou.info

Гіперчутливість до Е-добавок у продуктах може бути сильною, вважають норвезькі вчені

Харчові добавки в продуктах діляться на основні групи в залежності від їх функції, наприклад, консерванти, антиоксиданти, загусники, барвники, підсолоджувачі. Як правило, Е-добавки безпечні для більшості людей, які страждають алергією. Вони не містять речовин, найчастіше викликають алергічні прояви. Але в деяких випадках вони можуть викликати небажану реакцію, обумовлену гіперчутливістю організму.

Йдеться не про “справжню” алергію, а саме про особливу чутливість, пише сайт Асоціації астми та алергії Норвегії (NAAF). Підвищена чутливість до харчових добавок частіше зустрічається у людей з атопією (занадто сильною реакцією імунної системи на поширені алергени і дратівливі фактори навколишнього середовища).

Найбільш поширеними симптомами є шкірні реакції, такі, як загострення екземи, почервоніння шкіри, свербіж і кропив’янка. При цьому має значення Кількість з’їденого або випитого продукту, відзначають експерти.

Є ряд речовин, реакція на які зустрічаються частіше за інших:

В цілому, Е-добавки можна розділити на три групи: умовно-нешкідливі – зроблені з екстрактів рослин і натуральних продуктів; умовно-небезпечні – при надмірному вживанні можуть нашкодити і небезпечні – з різко негативним впливом на організм. Продукти, що містять небезпечні добавки, нерідко є одними з найулюбленіших у покупців.

ua-novosti.info

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 апреля 2024