Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Вчені розробили реальний прототип T-1000 з «Термінатору-2», який перетворюється на рідину та витікає крізь перешкоди (ВІДЕО)

newsyou.info

Вчені розробили реальний прототип T-1000 з «Термінатору-2», який перетворюється на рідину та витікає крізь перешкоди (ВІДЕО)

Міжнародна група вчених розробила фазозсувний матеріал, який дозволяє роботам перемикатися між двома агрегатними станами, зберігаючи свою цілісність. Крихітні роботи з рідкого металу виявилися міцними і успішно пройшли складну смугу перешкод, що включає втечу з-за ґрат. Технологію описано в журналі Matter. Для створення рідкого металу з потрібними властивостями інженери впровадили магнітні частинки з неодиму, бору та заліза в галій, метал із відносно низькою температурою плавлення (близько 29,76 ° С). Ці частинки виконують відразу дві задачі, пояснюють розробники: забезпечують перемикання між агрегатними станами та керують рухами. У металу з магнітними частинками всередині вища чутливість до змінного поля. Тому за допомогою індукції легко нагріти матеріал та викликати фазовий перехід. Крім того, рухами таких роботів можна керувати за допомогою магнітів. Традиційні роботи умовно поділяються на тверді та гнучкі, кажуть автори роботи. У перших більша жорсткість і стабільність, а в других — мобільність і мінливість. У обох крайнощів є свої плюси та мінуси. У природі, навпаки, організми зазвичай покладаються на динамічні зміни жорсткості, пояснюють вчені. Наприклад, морський огірок оборотно змінює твердість своєї тканини, щоб покращити її здатність витримувати навантаження та запобігти фізичному пошкодженню. Щоб продемонструвати можливості гібридного робота, дослідники збудували для нього смугу перешкод. За допомогою магнітного поля роботи перестрибували рови, підіймалися на стіни і навіть поділялися навпіл, щоб спільно переміщати інші об’єкти, перш ніж знову зібратися разом. В одному з експериментів людиноподібний робот розріджується, щоб вибратися з-за ґрат і знову зібрати себе в єдине ціле, як у фільмі «Термінатор-2». Крім того, інженери показали, що рідкий мікроробот може доставляти ліки в модель шлунка або витягувати з нього сторонні предмети, а також паяти та збирати крихітні мікросхеми. Автори продовжать працювати над розширенням можливостей для практичного застосування технології. borgexpert.com
  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
28 марта 2024