Новости дня

Петровска: Го поддржуваме суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина

news-life.org

Петровска: Го поддржуваме суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина

Република Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина. Нашите институции ги следат случувањата во и околу Украина поврзани со поставувањето на вооружените сили од страна на Руската федерација долж границата, изјави денеска министерката за одбрана Славјанка Петровска во дневникот на ТВ24.Таа додаде дека земјава ги поддржува напорите на НАТО и ОБСЕ  за надминување на тензичната ситуација.„Поставувањето на вооружените сили од страна на Русија е провокативно и дестабилизирачко дејствување што ја намалува безбедноста на европскиот континент“, рече Петровска и додаде дека токму стабилнсота на Европа треба да биде целта на сите.Папата Франциск за
  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
25 мая 2022