Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

РФ уничтожила 80 процентов тепловой генерации Украины - Зеленский

novosti.dn.ua

РФ уничтожила 80 процентов тепловой генерации Украины - Зеленский

Російські військові знищили 80% теплової генерації та третину гідрогенерації України. Про це сказав Президент Володимир Зеленський на конференції з відновлення України у Берліні на рівні глав держав та урядів у вівторок, 11 червня.

«Зараз Україна страждає від найдеструктивнішої форми російського бачення енергії як зброї. В результаті ударів російських ракет і дронів знищено вже 9 гігават потужностей. При тому, що пік споживання енергії в Україні минулої зими був 18 гігават. Відтак половини тепер немає», — заявив він.

Зеленський для порівняння навів приклад: Берлін — це майже 2 гігавати споживання, а Мюнхен — приблизно 3 гігавати.

«Ми вже втратили в рази більше генерацій, ніж обсяг енергії споживання у великих містах», — наголосив глава держави.

Зеленський зазначив, що це не межа російського терору, і його треба зупинити, треба розпочати енергетичне відновлення.

«Ми повинні зробити все можливе і неможливе для того, щоб зберегти існуючу генерацію і максимально відновити втрачене. Відбудована в Україні зараз, відремонтована, захищена буде подвійним результатом — служитиме Україні та Європі як енергооснова протягом наступних десятиліть, а також буде доказом того, що арсенал Росії не збереже таку зброю, як блекаут», — сказав президент.

Володимир Зеленський наголосив, що у більш короткій перспективі потрібно провести швидке та недороге відновлення всіх пошкоджених енергооб'єктів, які можна зараз відновити.

«До зими. Це так важливо. Протягом наступних трьох-чотирьох місяців. Ми знаємо, як це забезпечити. Від вас просимо обладнання з ваших зупинених електростанцій та фінансову підтримку. Це дасть змогу відреагувати на ситуацію тут і зараз, зберегти нормальне життя», — резюмував Президент України.

Раніше повідомлялося, що російські війська в ніч проти 11 червня завдали удару по території неподалік Слов'янської теплоелектростанції (ТЕС) у місті Миколаївка Донецької області.

Переможемо цензуру разом!

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
21 июня 2024