Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

На що витратять 15,6 млрд доларів кредиту від МВФ

dilova.com.ua

На що витратять 15,6 млрд доларів кредиту від МВФ

МВФ 31 березня схвалив чотирирічний пакет фінансування для України на суму 15,6 мільярдів доларів, щоб допомогти країні задовольнити нагальні фінансові потреби на тлі триваючої війни.

Програма чотирирічного фінансування України на суму 15,6 мільярдів доларів допоможе вирішити проблему платіжного балансу країни, досягти середньострокової зовнішньої життєздатності та відновити боргову стійкість на довгострокову перспективу.

Про це йдеться в офіційному пресрелізі МВФ.

Основними цілями програми є підтримка економічної та фінансової стабільності в умовах надзвичайно високої невизначеності, відновлення боргової стійкості на довгострокову перспективу як за базового, так і за погіршеного сценарію, а також просування реформ, що сприятимуть відновленню України на шляху до вступу в ЄС у післявоєнний період.

Програма передбачає двоетапний підхід.

На першому етапі програми, передбаченому на 2023-24 роки, основна увага буде зосереджена на:

Влада також зобов’язується підтримувати та продовжувати реформи, спрямовані на зміцнення державного управління та антикорупційної системи, в тому числі шляхом внесення змін до законодавства. Соціальні видатки будуть збережені в рамках програми.

Друга фаза програми зфокусується на більш амбітних структурних реформах для закріплення макроекономічної стабільності, підтримки відновлення та ранньої післявоєнної реконструкції, підвищення стійкості та вищих темпів довгострокового зростання, в тому числі в контексті цілей вступу України до ЄС.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
26 апреля 2024