Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

24 жовтня – Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй

mig.com.ua

24 жовтня – Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй

ДЕНЬ 974-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 974 RUSSIAN AGRESSION

24 жовтня святкують Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. Це свято було засновано 1948 року і має на меті вшанування створення Організації Об’єднаних Націй, яка офіційно почала свою діяльність 24 жовтня 1945 року, після того як Статут ООН набув чинності.

Фото: Unsplash

ООН була створена після Другої світової війни з метою підтримки міжнародного миру та безпеки, сприяння економічному та соціальному розвитку, захисту прав людини та координації міжнародних зусиль у вирішенні глобальних проблем.

Цей день є нагодою для підвищення обізнаності про роботу ООН, її досягнення та виклики, які вона зустрічає. Відзначення включає різні заходи, такі як конференції, семінари, виставки та інформаційні кампанії, спрямовані на інформування громадськості про діяльність ООН.

24 жовтня в Україні і світі святкують Міжнародний день дипломатів. Міжнародний день дипломатів святкують щорічно 24 жовтня. Це свято було встановлено для вшанування дипломатів та їхніх зусиль у підтримці миру та міжнародного співробітництва.

Дипломати відіграють ключову роль у встановленні та зміцненні відносин між країнами, переговори та вирішення конфліктів. Цей день також покликаний підвищити обізнаність про важливість дипломатії у сучасному світі, сприяючи зміцненню міжнародних зв’язків та взаєморозуміння. Це також час для відзначення досягнень дипломатів та визнання їхньої важкої праці у створенні стабільного та мирного світу.

А ще 24 жовтня Всесвітній день інформації про розвиток. Цей день був заснований Генеральною Асамблеєю ООН 1972 року з метою залучення уваги до проблем розвитку та інформаційного обміну між країнами.

Цей день підкреслює важливість доступу до інформації як основи для розвитку та розвитку глобальної спільноти. Він також спрямований на підвищення обізнаності про глобальні виклики, такі як бідність, нерівність та зміна клімату.

Також 24 жовтня Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. Цей день спрямований на підвищення обізнаності про поліомієліт, небезпечну вірусну інфекцію, що вражає нервову систему і може призвести до паралічу.

Цей день був започаткований Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) та Глобальною ініціативою з ліквідації поліомієліту (GPEI). Завдяки їхнім зусиллям, глобальна кампанія з вакцинації суттєво знизила рівень захворюваності на поліомієліт.

Також 24 жовтня Всесвітній тиждень медіа- та інформаційної грамотності. Щорічно припадає на останній тиждень жовтня. Це ініціатива, започаткована ЮНЕСКО для підвищення обізнаності про важливість медіа- та інформаційної грамотності в сучасному світі.

Метою тижня є просування навичок критичного мислення, аналізу інформації та правильного використання медіаресурсів серед людей різного віку. Це включає розуміння впливу медіа на суспільство, вміння розпізнавати фейки та дезінформацію, а також безпечне користування Інтернетом.

А ще 24 жовтня Міжнародний день дій на захист клімату. Цей день присвячений підвищенню обізнаності про зміну клімату та стимулюванню дій для боротьби з ним.

Ідея цього дня полягає в тому, щоб мільйони людей по всьому світу взяли участь у активаційних заходах, таких як мітинги, пікети, дебати та інші форми громадської діяльності.

Міжнародний день дій зі зміни клімату нагадує про нагальну необхідність вирішення проблеми зміни клімату та потребу формування екологічної свідомості людей, підприємств, організацій та урядів країн.

Як назвати дитину, яка народилася 24 жовтня

Іменини: Олексій, Опанас, Іван, Микола, Петро.

Талісманом людини, народженої 24 жовтня, є гранат.

Камінь був відомий вже стародавнім скіфам, які прикрашали ним свої вироби з золота. Вважалося, що гранат здатний зупинити навіть найсильнішу кровотечу.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 24 жовтня

Джерела:

/daytoday.ua/24-zhovtnya

https://tsn.ua/other/yake-24-zhovtnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2684568.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
24 октября 2024

Другие новости

Больше новостей