Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Президент Зеленський підписав Закон про статус англійської мови в Україні

mig.com.ua

Президент Зеленський підписав Закон про статус англійської мови в Україні

Відповідне повідомлення з’явилося на сайті Верховної Ради, передає Укрінформ.

Законом закріплюється статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

Як відзначив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк, цей закон, зокрема, визначає категорії посад, кандидати на які зобов’язані володіти англійською мовою, унормовує особливості застосування англійської мови в роботі органів влади, органів місцевого самоврядування, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я.

У пояснювальній записці до цього документу вказується, що він передбачає «офіційно закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, визначити категорії посад, кандидати на заняття яких зобов’язані володіти англійською мовою, унормувати особливості застосування англійської мови в роботі органів державної влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, органів екстреної допомоги населенню, під час перетину державного кордону, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я тощо».

Як повідомлялося, 4 червня Верховна Рада ухвалила закон про застосування англійської мови в Україні. За закон № 9432 проголосували 236 народних депутатів.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3879079-zelenskij-pidpisav-zakon-pro-status-anglijskoi-movi-v-ukraini.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
29 июня 2024