Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Генштаб не проти, а тіньовики? Хто блокує економічне бронювання?

korabelov.info

Генштаб не проти, а тіньовики? Хто блокує економічне бронювання?

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає бронювання працівників за умови сплати 20 тисяч гривень податку щомісяця. Ініціатором законопроекту виступив нардеп від “Слуги народу” Дмитро Наталуха. В інтерв’ю Radio NV він розповів, хто саме блокує ухвалення цього документу.

Дмитро Наталуха зазначив, що основний спротив ухваленню закону про економічне бронювання чинить “тіньовий сектор”, який заробляє на “тіньовому бронюванні” та допомагає ухилянтам виїхати з країни:

“Обсяг тіньового бронювання в рік сягає щонайменше 700 мільйонів доларів і може доходити до двох мільярдів. Ми бачимо саме у цьому основне й найбільше джерело спротиву”, – каже Наталуха.

Нардеп заперечив, що Генштаб виступає проти законопроекту. За його словами, з військовим керівництвом відбувається конструктивний діалог:

“Моє персональне спілкування з військовим керівництвом дуже конструктивне. Ми не боремось з якимось уявним Генштабом. Звісно, що у кожного є свої застереження, але в процесі консультацій і дискусій ми можемо дійти до певної “золотої середини””, – пояснив Наталуха.

Дмитро Наталуха також відкинув зауваження щодо високої вартості щомісячних внесків:

“Відштовхувалися від мінімальної заробітної плати військовослужбовця, мобілізованого, який не виконує бойових розпоряджень — це 20 тисяч 100 гривень. Одна заброньована особа буквально є джерелом грошового забезпечення однієї мобілізованої особи”, – додав депутат.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
26 июня 2024