Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

За 7 місяців побудовано новий водогін "Запоріжжя-Томаківка-Марганець"

korabelov.info

За 7 місяців побудовано новий водогін Запоріжжя-Томаківка-Марганець

Поки мешканці Миколаєва понад два роки чекають вирішення проблеми водопостачання, в інших регіонах завершуються нові проєкти.

Компанія Autostrada ввела в експлуатацію магістральний водопровід “Запоріжжя-Томаківка-Марганець”. Вода вже подається із Запоріжжя на насосно-фільтрувальну станцію до Марганця, де вона очищується та розходиться по відношенню до споживачів – до Марганецької, Мирівської, Широківської, Томаківської громади.

Про це повідомляє Facebook голови Комітету з розвитку інфраструктури Федерації роботодавців України Максима Шкіля.

Максим Шкіль, голова Комітету з розвитку інфраструктури Федерації роботодавців України, на своїй сторінці у Facebook повідомив: “Друга гілка постачатиме водою Нікополь, Покровське та Червоногригорівку Дніпропетровської області.”

Autostrada завершила будівництво магістрального водогону “Запоріжжя-Томаківка-Марганець” ще у лютому, але запуск затримався через визначення балансоутримувача та забезпечення постійною напругою. Тепер вода вже подається із Запоріжжя на насосно-фільтрувальну станцію до Марганця, де вона очищується та розподіляється по громадам.

“Сучасну систему водопроводу повністю автоматизовано та інформатизовано, вже працює від джерела постійного електропостачання. Створено централізований операторський пункт керування всім водопроводом. Це мінімізує залучення персоналу та підвищує надійність,” – зазначив Шкіль.

Водогін збудовано з нуля за 7 місяців, що є рекордно коротким терміном. Проєктування і будівництво тривали одночасно через гуманітарну катастрофу, викликану підривом Каховської ГЕС.

“Проєктувальники, геодезисти та будівельники працювали злагоджено та паралельно на об’єкті, в режимі 24/7.”

Довжина мережі становить 77,9 км, проектна потужність водопроводу – 150 000 м³ води на добу. Забір води здійснюється із Запоріжжя.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
26 июня 2024