Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Екіпаж суховантажу Verbena після ракетного обстрілу в Аденській затоці залишає судно

mig.com.ua

Екіпаж суховантажу Verbena після ракетного обстрілу в Аденській затоці залишає судно

Екіпаж суховантажу Verbena, який належить Україні і який експлуатує Польща, після влучання в нього випущених єменськими хуситами ракет залишає судно, повідомило Центральне командування США (CENTCOM).

У повідомленні йдеться, що “екіпаж подав сигнал лиха, вказуючи на те, що він залишає судно”.

Суховантаж «Вербена»

Сигнал прийняло судно Anna Meta, воно виявило моряків із Verbena і надає їм допомогу, зазначило командування.

“Анна Мета знайшла моряків і транспортує їх у безпечне місце. Екіпаж покинув судно через триваючі пожежі та нездатність їх контролювати”.

CENTCOM уточнило, що удару по українському суховантажу хусити завдали 13 червня двома ракетами, унаслідок чого на борту виникла пожежа, з якою екіпаж впоратися не зміг.

Дії хуситів “загрожують регіональній стабільності та життю моряків у Червоному морі й Аденській затоці”, і Центральне командування “і далі діятиме разом з партнерами, щоб притягнути хуситів до відповідальності та знизити їхній військовий потенціал”, наголошують у повідомленні.

https://interfax.com.ua/news/general/993945.html

www.centcom.mil/MEDIA/PRESS-RELEASES/Press-Release-View/Article/3808503/june-15-us-central-command-update-on-mv-verbena/

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
24 июня 2024