Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Запоріжцям ще раз нагадують про заборону відпочивати “на воді”

mig.com.ua

Запоріжцям ще раз нагадують про заборону відпочивати “на воді”

Фахівці з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міськради зазначили, що відвідування місць масового відпочинку на водних об’єктах та виходи в акваторію річки Дніпро на маломірних суднах заборонено. Про це повідомлено на сайті держустанови.

Нагадуємо, що заборона перш за все пов’язана з постійною загрозою ракетних обстрілів. До того ж і вода у Дніпрі останнім часом не відповідає санітарним нормам. Тож, аби не забували, профільні фахівці міськради приєднуються до щотижневих рейдів разом з рятувальниками, правоохоронцями й представниками районних адміністрацій. На Центральному пляжі вручили відпочивальникам інформаційні листівки з нагадуваннями про небезпеку.

– До місць масового відпочинку населення належать земельні ділянки з прилеглим водним простором, призначені для організованого відпочинку населення на прибережних захисних смугах, водних об’єктах або островах, та водні об’єкти, на яких розташовані засоби розваг і атракціони. Рішенням Ради оборони Запорізької області № 186 від 23 травня 2024 року заборонено відвідування місць масового відпочинку на водних об’єктах міста Запоріжжя. Також заборонені виходи в акваторію річки Дніпро на маломірних суднах – надувних, моторних, вітрильних човнах, байдарках каяках тощо, – зазначила головний спеціаліст сектору загальної організаційної кадрової роботи управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Марія Бокова.

Разом з тим фахівці системно проводять дослідження якості води та піску на пляжах міста.

Як зазначають у відокремленому підрозділі «Запорізький відділ ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», на початку червня було відібрано проби води та піску на узбережжі річки Дніпро. Зокрема на пляжах «Центральний», «Правобережний», по вул. Л. Шмідта, у зоні відпочинку Комунарського району тощо. За результатами досліджень у пробах річкової води на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники зареєстровано перевищення нормативів. Тож, мешканців міста закликають бути особливо обережними. Не наражати на небезпеку себе та своїх близьких.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 июня 2024