Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Італійська «Аталанта» виграла Лігу Європи

mig.com.ua

Італійська «Аталанта» виграла Лігу Європи

Для Аталанти ця перемога стала не тільки першою в Лізі Європи, а й взагалі в єврокубках.

Ліга Європи-2023/2024. Фінал

Аталанта (Бергамо, Італія) — Баєр (Леверкузен, Німеччина) — 3:0 (2:0)

Голи: Лукман (12, 26, 75).

Арбітр — І. Ковач (Румунія).

22 травня. Дублін (Ірландія). Стадіон Авіва.

Італійська «Аталанта» перемогла німецький «Баєр» у фіналі Ліги Європи. Поєдинок завершився з рахунком 3:0.

Команди вперше зіграли між собою у єврокубках. Примітно, що обидва клуби розпочинали турнір із групового етапу. «Аталанта» пройшла «Спортінг», «Ліверпуль» та «Марсель» на шляху до фіналу. «Байєр» же здолав «Карабах», «Вест Хем» та «Рому».

«Баєр» вперше у сезоні зазнав поразки. В усіх турнірах команда не поступалася у 51 матчі поспіль, що є абсолютним рекордом європейського футболу. Перервати цю серію вдалось «Аталанті», яка здобула розгромну перемогу у фіналі Ліги Європи.

Італійська команда вже на початку матчу заволоділа перевагою. На 12-й хвилині першого тайму італійський захисник Давіде Дзаппакоста зробив пас на форварда Адемолу Лукмана, який відправив м’яч у лівий кут воріт. Через 14 хвилин Лукман зміг збільшити перевагу та оформити дубль.

Третій тайм був безгольовим до 75-ї хвилини поєдинку. Лукман здійснив індивідуальний прохід та прострілив під поперечину, таким чином зробивши хет-трик у фіналі Ліги Європи. Фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу «Аталанти» з рахунком 3:0.

Фото – УЄФА

«Аталанта» здобула перший єврокубковий трофей у своїй історії. І загалом другий на елітному рівні: раніше вона вигравала лише Кубок Італії у 1963 році.

Ліга Європи. Фінал

«Аталанта» (Бергамо, Італія) — «Байєр» (Леверкузен, Німеччина) — 3:0 (2:0)Голи: Лукман (12, 26, 76)

«Аталанта»: Муссо, Дзаппакоста (Хатебур, 84), Джимшіті, Колашинац (Скальвіні, 46), Хін, Руджері, Копмейнерс, Едерсон, де Кетеларе (Пашаліч, 57), Лукман, Скамакка (Туре, 84).

«Байєр»: Коварж, Станішич (Боніфейс, 46), Та, Тапсоба, Інкапіе, Грімальдо (Гложек, 69), Фрімпонг (Телла, 81), Джака, Паласіос (Андріх, 69), Віртц (Шик, 81), Адлі.

Фото – УЄФА

Таким чином, «Аталанта» вперше в історії стала переможцем Ліги Європи (включно з проведенням цього турніру під назвою Кубок УЄФА). Рекордсменом же за кількістю тріумфів тут виступає іспанська «Севілья», яка завойовувала цей єврокубок сім разів.

За матеріалами:

https://glavcom.ua/sport/news/atalanta-vihrala-lihu-jevropi-rozhromivshi-bajer-1001903.html

https://dynamo.kiev.ua/uk/news/580990-atalanta-vyhrala-lihu-yevropy

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
16 июня 2024