Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Запоріжжі відкрився центр для спілкування та освіти молоді з тимчасово окупованих територій

mig.com.ua

У Запоріжжі відкрився центр для спілкування та освіти молоді з тимчасово окупованих територій

У Запоріжжі відкрився “Молодіжний центр People.UA”. Це простір для спілкування, розвитку, саморозвитку та втілення ідей молодих людей, які вимушені були евакуюватися з тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Ініціатива впроваджується за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні, за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні». “Мотором” проєкту стали активістами ГО “People.UA”, що об’єднує переважно переселенців з Мелітопольського району.Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров повідомив, що співпраця громадських діячів з міжнародними партнерами, які допомогли відкрити центр, розпочалася ще в 2015 році, і висловив надію, що вона триватиме надалі.

Очільник регіону також підкреслив: «Саме ті люди, що приходитимуть в цей центр, будуть відновлювати життя, коли наші героїчні військові деокупують території. Тому треба об’єднувати їх та готувати до цієї вкрай важливої роботи».

Керівниця напряму «Громадська безпека та відновлення» Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні Федеріка Діспенца розповіла, що співпраця з сімома громадами Запорізького регіону (більшість, на жаль, нині тимчасово окуповані) ведеться з 2019 року. Вона була плідною, і теперішній досвід підтвердив спроможність запоріжців до реалізації масштабних проєктів. Актуальних і корисних. “Я вважаю, що ця ініціатива, яку я маю честь сьогодні презентувати, дуже важлива для країни. Молоді потрібно мати впевненість, що їхню думку чують, відчувати залученість до життя громади, причетність до змін, які відбуваються в країні. Тож важливо, що тепер активні молоді люди мають такий простір, де можуть збиратися разом, спілкуватися з партнерами з інших регіонів, розвиватися і реалізовувати свої ідеї. У молоді можуть виникнути будь-які ідеї, але я впевнена, що усі вони будуть цікавими”.

Федеріка Діспенца окремо відзначила величезну підтримку і залученість до проєкту і обласної, і міської влади. Ця синергія надихає, тож європейська спільнота готова й надалі підтримувати регіон. “Це місце енергії та ідей, тож ми очікуємо продовження”.

У Молодіжному центрі “People.UA” молоді люди зможуть відвідувати тренінги, проводити різноманітні заходи та користуватися аудіо і компʼютерною технікою. Тут є приміщення і для коворкінгів, і для індивідуальних занять, також можна буде займатися музикою, прокачувати наявні скіли та оволодівати новими. А також зробити перерву в роботі та заварити собі кави).

“Гарні стіни без людей, без душі не вартують нічого. Але команда вклала сили і натхнення, тож ті активності, які ми бачимо наразі, – лише початок. Тут точно буде вирувати енергія молоді, енергія майбутнього”, – впевнений Іван Федоров.

Детальніше про втілення проєкту “Молодіжний центр “People.UA” “МИГ” розповість у другому спецвипуску “Світ допомагає відновлювати Україну”.

Ганна ЧУПРИНА, фото авторки

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей