Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Чому експерти не рекомендують купувати авто із потужними двигунами

newsyou.info

Чому експерти не рекомендують купувати авто із потужними двигунами

Автомобіль із продуктивним силовим агрегатом – мрія будь-якого «петролхеду». Однак війна в країні і ненайкраще економічне становище у світі не дуже сприяють купівлі «залізного коня» з розпаленим серцем. Видання Avtosota розповіло чому.

Мало того, що на потужних машинах водії частенько порушують ПДР, самі того не помічаючи, так ще й нерідко стають винуватцями аварій. Адже керувати «зарядженою» машиною не так просто. Спочатку з нею треба потоваришувати, зрозуміти, звикнути і тільки потім дозволяти собі промчатись з вітерцем.

Однак на практиці водії переоцінюють свої можливості, сідаючи за кермо і відразу прожимаючи «газ» в підлогу. Чим це закінчується ми, як правило, дізнаємося зі зведень поліції. Втім, не лише великими витратами на оплату штрафів та легким способом потрапити у ДТП славляться спорткари.

Ці «запальнички» мають непристойний апетит, поглинаючи паливо швидше, ніж заробляє водій. А в умовах кризи, що тривала до нескінченності, цей фактор не сприяє купівлі настільки гарячого «снаряду». Додайте сюди неймовірні витрати, пов’язані з обслуговуванням машини. Дешевше купити два автомобілі, але з амбіціями простіше.

До того ж через брак запчастин, є ризик, що ви просто не знайдете в стоку необхідну деталь. А комплектуючі у таких болідів часто відрізняються від аналогів, представлених у масовому сегменті. Та й знову ж таки, про суму переплати можна лише здогадуватися. Ясно одне: непритомний стан забезпечений.

Крім того, потужні двигуни мають зазвичай вкрай обмежений ресурс. А все тому, що їх форсують усіма можливими методами – від турбонагнітачів до зміни фаз газорозподілу. Ось тільки об’єм силового агрегату залишається незмінним, а значить навіть при флегматичній їзді містом він покликаний працювати в умовах підвищених навантажень. Інакше кажучи, вмирають такі мотори набагато раніше, ніж «приземлені». Ні, звичайно, можна замінити нутро моторного відсіку, та стільки грошей вам не дадуть навіть у кредитних організаціях. Тож подумайте: чи варта гра свічок?

autotheme.info

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
16 апреля 2024