Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Що станеться з організмом, якщо кожен день їсти вівсянку

newsyou.info

Що станеться з організмом, якщо кожен день їсти вівсянку

На перший погляд, вівсяна каша не виглядає привабливою, оскільки має прісний смак і не викликає особливого ентузіазму починати з неї ранок. Але є багато причин змінити своє ставлення до цього продукту, щоб полегшити роботу організму.

При гострих захворюваннях ШКТ лікарі та дієтолог рекомендують включити до свого раціону саме цю крупу. Дуже важливо ретельно розварювати та протирати зерно, оскільки грубі харчові волокна, навпаки, можуть нашкодити слизовій оболонці шлунка.

Завдяки високому вмісту клітковини вівсяна каша нормалізує роботу кишечника та знижує рівень цукру та холестерину.

Такі компоненти як магній, калій, кальцій, фосфор, залізо та цинк відповідають за розвиток кісток та м’язової тканини. Саме тому вівсянка така корисна для дітей.

Вівсянка містить корисну речовину біотин, який здатен боротися з дерматитом та іншими подразненнями шкіри, наводячи її в норму, особливо в зимовий час.

Потрібно розуміти, що не будь-яка вівсянка корисна. На полицях магазинів можна зустріти три види вівсянки:

Зварена на молоці або воді вівсянка однаково корисна. Переважаючий у вівсянці вітамін Е, відноситься до жиророзчинних компонентів і для його розчинення в кашу необхідно додати жири. Це можуть бути горіхи або лляна олія. І в жодному разі не додавайте в кашу цукор. Намагайтеся замінити його фруктами чи сухофруктами. Але фрукти додавайте вже за готовністю каші. При варінні вони втрачають свої корисні властивості. У кашу також можна додати ягоди.

ua-novosti.info

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
25 апреля 2024