Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Лікарі з’ясували, який продукт може виявитися безпечним для хворих на діабет

newsyou.info

Лікарі з’ясували, який продукт може виявитися безпечним для хворих на діабет

Хворим на діабет другого типу зазвичай не радять їсти продукти з високим глікемічним індексом (ГІ). Це показник, який використовується для визначення того, як певні продукти підвищують рівень цукру в крові. Така реакція називається глікемічним відповіддю.

Людям з діабетом другого типу як правило рекомендують не їсти на ніч картоплю. Вважається, що цей продукт помітно підвищує ГІ. Замість цього лікарі радять такі гарніри як рис басматі. Дослідження показує, що картопля може виявитися корисніше, ніж раніше вважалося.

Дослідники вивчили вплив вживання картоплі в складі змішаної їжі на нічний глікемічний відповідь. Вони провели чотири експерименти з групою добровольців. До неї входили 24 чоловіки та жінки, хворих на діабет другого типу.

Кожен прийом їжі під час експерименту складався з 50% вуглеводів, 30% жиру і 20% білка. Вечеря складалася з відвареної, смаженої, вареної і охолодженої картоплі або рису басматі. Зразки крові брали до і після їжі, щоб відстежувати і контролювати глікемічний відповідь учасників. Вони також носили монітори вночі, щоб відстежувати рівень цукру в крові під час сну.

Вчені дійшли висновку, що не було значної різниці в глікемічній відповіді після вживання варених або смажених страв з картоплі з високим ГІ в порівнянні з рисом басматі з низьким ГІ. Більш того, виявилося, що картопля на ніч може бути корисніше популярного дієтичного продукту.

“Наше дослідження показує, що продукти з високим ГІ, такі як картопля, можна використовувати як частину здорового харчування, не надаючи негативного впливу на глікемічну відповідь. При цьому забезпечуються необхідні поживні речовини з відносно невеликою кількістю калорій, що важливо для хворих на діабет другого типу”. – пояснила автор дослідження, доктор Брук Девлін з австралійського університету Ла Троба в Мельбурні.

dailynews.kyiv.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
25 апреля 2024