Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Невролог пояснив, чому шкідливо їсти перед телевізором

newsyou.info

Невролог пояснив, чому шкідливо їсти перед телевізором

Лікар-невролог розповів, як наш мозок пов’язаний із кишечником і чому перекушування на ходу або перед телевізором вкрай шкідливі для нашого здоров’я.

Як часто ви сідаєте за стіл пообідати і паралельно вмикаєте телевізор або прокручуєте стрічку новин у телефоні? Для багатьох це абсолютна норма – є і робити щось ще паралельно. Здавалося б, така економія часу! Але не тут було. Насправді така звичка дуже шкодить здоров’ю.

«У корі головного мозку є харчовий центр, у нас є кіркові зорові центри. Через очі бачимо їжу. Важливо не просто побачити їжу, а й підключити нюх, смакові рецептори, щоб створити посилення активації ядра голоду в гіпоталамусі», – розповідає лікар.

Коли ми вмикаємо телевізор і починаємо прийом їжі, важливо пам’ятати про те, що наш мозок здатний з максимальною продуктивністю концентруватися на одному завданні. Тобто ми перемикатимемося з процесу травлення на переживання від перегляду передачі.

Можливо, передача навіть змусить нас пережити короткостроковий стрес (самі знаєте, що показують по телевізору), а стрес – це симпатична нервова система, яка не в’яжеться з перетравленням їжі.

Регуляція жування здійснюється нервовою системою, тому швидко запускається, але легко гальмується. Намагайтеся снідати, обідати і вечеряти усвідомлено та поспішаючи. Не перетворюйте їжу у фон для інших паралельних справ.

zhenskiy.kyiv.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 апреля 2024