Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Турецький безпілотник Marlin вперше запустив крилату ракету KUZGUN (відео)

newsyou.info

Турецький безпілотник Marlin вперше запустив крилату ракету KUZGUN (відео)

Першочергово Marlin призначений для радіоелектронної боротьби, а тепер ще й може стріляти керованими ракетами.

Чиновник опублікував відеоролик, на якому безпілотний катер Marlin вийшов у море під час військових навчань. Опинившись у заданій позиції, він запустив ракету KUZGUN зі спеціальної установки, яка була змонтована в кормовій частині.

“Ми продовжуємо розширювати можливості наших безпілотних морських апаратів. Під час стрільби твердопаливною крилатою ракетою KUZGUN керовані боєприпаси були вперше запущені з Marlin. Ми маємо намір вийти на новий рівень у цій галузі”, — заявив Ісмаїл Демір.

Раніше Ісмаїл Демір повідомляв, що Marlin — це єдиний у світі морський безпілотник із можливостями радіоелектронної боротьби. Його створили зусиллями найбільшої оборонної компанії Туреччини Aselsan та приватної корабельні Sefine.

Безпілотний катер Marlin завдовжки 15 м призначений для бойових дій у морі, може атакувати ворогів і на поверхні, і під водою. Як пише Defence News зі слів джерел у галузі, безпілотник можна використовувати гнучкіше, ніж канонерські човни — судна з артилерійськими установками. Турецькі військові планують використовувати Marlin у військово-морських операціях, виконуючи завдання для наступу чи оборони у відкритому морі.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 апреля 2024