Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Дієтологи назвали 6 харчових помилок, які прискорюють старіння

newsyou.info

Дієтологи назвали 6 харчових помилок, які прискорюють старіння

Дієтологи склали рейтинг найбільш популярних харчових помилок, які сприяють передчасному старінню. До переліку увійшло 6 пунктів.

На першому місці виявилося надмірне вживання натрію. Дана речовина міститься в перероблених продуктах, в тому числі в фаст-фуді, і підвищує загрозу розвитку гіпертонії, яка в свою чергу збільшує ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи. За словами дієтологів, в добу можна вживати не більше 2,3 тисячі міліграмів натрію.

Далі йде повна відмова від жирів. Багато людей сидять на дієті в прагненні схуднути повністю прибирають з раціону жирні продукти. Тим часом вони корисні для роботи клітин і сприяють засвоєнню багатьох вітамінів і мікроелементів. Особливо важливі в цьому плані омега-3, які прекрасно борються з когнітивними розладами і є профілактикою для деяких видах онкології. Найкориснішими є жири з червоної риби, сардин, волоських горіхів і лляної олії.

Ще однією харчовою помилкою є надмірне вживання цукру. Особливо небезпечний той, який міститься в соусах. Також в список потрапила відмова від білкової їжі. Вона необхідна для нормальної роботи м’язової системи. Далі йде відмова від овочів і фруктів. У цих продуктах міститься велика кількість клітковини, яка корисна для роботи шлунково-кишкового тракту і сприяє виведенню токсинів, що прискорюють процес старіння.

Замикає перелік звичка вживати алкоголь. Спиртні напої підвищують загрозу виникнення раку, руйнують печінку, послаблюють імунну систему і погіршують когнітивні функції.

glamour.kyiv.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 апреля 2024