Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

"Не було звички брати до уваги Україну: Зеленський розкритикував західних політиків, які закликають "врахувати інтереси РФ"

glavpost.ua

Не було звички брати до уваги Україну: Зеленський розкритикував західних політиків, які закликають врахувати інтереси РФ

Президент Володимир Зеленський вважає, що багато потужних країн світу не звикли "брати до уваги Україну". Про це глава держави розповів у своєму традиційному відеозверненні увечері 25 травня. "Не було такої звички – брати до уваги Україну. Хоча в них є звичка брати до уваги Росію. Причому й тоді, коли для цього немає об'єктивних підстав. Для них це зручно. І справді звично. Часто дуже вигідно. Називати тих чи інших політиків Росії "героями Достоєвського", ніби це щось їм пробачає. Розповідати про нібито історичну сферу впливу Росії. І про нібито баланс у відносинах у Європі, який без Росії нібито неможливий", – зазначив Зеленський. Президент зазначачив, що хоч би що робила російська держава, знаходиться хтось, хто каже врахувати її інтереси. Зокрема, цьогоріч у Давосі ця теза знову прозвучала. "Попри тисячі російських ракет, які вдарили по Україні. Попри десятки тисяч убитих українців. Попри Бучу й Маріуполь тощо. Попри зруйновані міста. І попри побудовані російською державою "фільтраційні табори", у яких убивають, катують, ґвалтують і принижують, як на конвеєрі. Росія зробила це все у Європі", – підсумував він. Раніше Володимир Зеленський заявив, що світ виявився неготовим до української сміливості. Читайте також: Зеленський відповів на петицію про запровадження візового режиму з Росією "Смерті українців - це не філософські питання": Зеленський засумнівався у єдності Заходу Такий термін не передбачали провідні розвідки світу: Зеленський - про три місяці війни з Росією Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.
  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
25 апреля 2024