Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Експерт пояснив, навіщо під Авдіївку перекинули «еліту» ПВК «Вагнер»

planetanovosti.com

Експерт пояснив, навіщо під Авдіївку перекинули «еліту» ПВК «Вагнер»

Російський окупант / фото: росзмі

На Авдіївський напрямок, де тривають запеклі бої з окупантами, глава ПВК “Вагнер” Євген Пригожин направив найкращих своїх бійців. Це рішення можна трактувати як політичне і одночасно безглузде по своїй суті.

Про це повідомляє військовий оглядач Олександр Коваленко у своєму телеграмі.

Експерт зазначив, що зараз на війні в Україні відсутня так звана еліта “вагнерівців” – залишилося “лише м’ясо”. Основна ж частина відносно досвідчених бійців ПВК “Вагнер” була знищена у першій половині 2022 року.

Рішення Пригожина перекинути під Авдіївку частину злочинного угруповання, на думку Коваленка, є дурним та не виваженим, оскільки найманці фактично відправляються на забій.

“Те, що під Авдіївку відправляють частину регулярів, – так, це є. “Вагнерів” не вистачає під Бахмутом і перекидання їх на Авдіївку є дурним і безглуздим рішенням. На Бахмутському напрямку “Вагнера” ніяк не можуть поставити крапку і Пригожин від цього неабияк страждає. Окрім того, що він зараз не має достатнього ресурсу для систематизації штурмів, частину ресурсу кидає туди, де оборона ЗСУ поглине ще більше “вагнерів”, – розмірковує Коваленко.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що залучення російським військовим керівництвом для наступу на Авдіївку “еліти” групи “Вагнера” ймовірно означає бажання закріпити нещодавні обмежені тактичні успіхи в цьому районі.

Раніше ISW зазначав, що росіяни, схоже, посилюють цю ділянку фронту і роблять його пріоритетним. Для ворога захоплення Авдіївки зробило б можливим відновлення загарбницьких операції на Вугледарському напрямку.

Військовий експерт пояснив, що відбувається в Авдіївці

Стало відомо, хто віддавав накази бомбити Драмтеатр в Маріуполі

Військовий розповів, що зараз відбувається у Бахмуті

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 апреля 2024