Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Стало відомо, хто віддавав накази бомбити Драмтеатр в Маріуполі

planetanovosti.com

Стало відомо, хто віддавав накази бомбити Драмтеатр в Маріуполі

Зруйнований Драмтеатр в Маріуполі / фото: DW

Жахлива трагедія у Маріуполі, що забрала сотні життів мирних українців, сталася 16 березня 2022 року. В той день Росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі міста, де ховалися від обстрілів люди. За рік вдалося з’ясувати особу, яка віддала злочинний наказ бомбити Драмтеатр у Маріуполі.

Про це повідомив Петро Андрющенко.

Понад рік тому Росія завдала авіаудару по Драматичному театрі у Маріуполі. На той момент у ньому перебували сотні людей, які намагалися врятуватись від ворожих атак. За даними Маріупольської міськради, у театрі внаслідок бомбардування загинули близько 300 людей. За іншими даними, в театрі на той момент переховувались і могли загинути від 600 до 1,2 тис. цивільних.

Через рік після трагічної події нарешті оприлюднено ім’я полковника Росії, який віддавав наказ бомбити Драмтеатр. За словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, цей злочинець також відповідальний за накази бомбити пологовий будинок і дитячу лікарню.

“Вбивцю маріупольців номер один встановлено. Того, хто надавав накази та контролював бомбардування Драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні”, – наголосив Андрющенко.

Злочинцем №1 для маріупольців виявився Атрощенко Сергій Валерійович. Він народився 5 травня 1981 року у місті Овруч, що на Житомирщині. Перебрався він до російського Липецька, а після цього прописався у місті Воронеж, за адресою Ленінський проспект, будинок 96а, квартира 89. Після цього деякий час був прописаний за місцем служби у в/ч 46451 у пгт. Гвардійське в окупованому Криму.

Андрющенко пообіцяв, що разом із командою докладе зусиль, аби Атрощенко поплатився за скоєні воєнні злочини. І щоб покарання наступило швидше, ніж відбудеться деокупація Маріуполя.

“Докладемось всією командою, аби відплата відбулась раніш за деокупацію. Йому та всім літунам – вбивцям”, – написав радник мера Маріуполя.

Військовий розповів, що зараз відбувається у Бахмуті

В ISW назвали три варіанти розвитку подій в Україні

Окупанти розпочали евакуацію з Криму — розвідка України

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 апреля 2024